Mindenkinek jó szívvel ajánlom a helyet. BBQ kedvelőknek nem szabad kihagyni!
Tamás sok évnyi tapasztalattal, sok címmel és elismeréssel rendelkező profi szakács, akinek 5-6 éve „beleivódott az orrába a füst”, meséli. Azt mondja, kb. 5 ember van az országban, aki nála több marhaszegyet sütött le eddig. A marhaszegy a barbecue-ban a királykategória, meghúzza a vonalat a lelkes amatőr a gyakorlott pitmaster között, ugyanakkor csak nagyon kitartó gyakorlás, rengeteg sütés által lehet igazán jól elkészíteni. Tamás pedig évek óta képzi magát a területen.
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton
Nincs semmi felesleges körítés, itt minden arról szól, hogy a szmóker és a szakértelem együtt a lehető legjobbat hozza ki a gondosan kiválasztott alapanyagból. A pitmaster szerint egyébként egy kicsit túl van ez az egész barbecue sztori misztifikálva. Ez egy konyhai technológia, ugyanúgy, mint pl. a konfitálás. "A legtöbb jó pitmaster viszont megreked ott, hogy szépen megsüti a húst, viszont nem tudja tálalni a dolgokat, én képzett szakácskent ebben tudok hozzátenni a dologhoz" - mondja.
A teljes We Love Balaton cikk ITT olvasható.
A Konyha 2.0 Facebook oldala
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.